dinsdag 11 juli 2017

Talent: vreugde en last


Ontdek je talent. Dan vind je vanzelf je eigen plek in deze samenleving en in je werk. Dat lijkt tegenwoordig wel het nieuwe idee.

Natuurlijk ben ik het daar ook mee eens, anders was ik geen coach geworden om mensen te helpen hun talent te ontdekken.

Maar je talent kan ook tegen je werken. Vreemd? Niet als je er langer over nadenkt. Iemand heeft veel talent om anderen te helpen. Heeft snel inzicht in wat iemand anders nodig heeft. En denkt al vooruit naar wat hij of zij kan doen om die nood te lenigen.

Maar dat talent kan je ook in de weg zitten. Want als je alleen maar bezig bent om anderen te helpen, wie ben je dan zelf nog? En je kunt ook als een last worden ervaren. Als je zonder te vragen steeds maar klaar staat om de ander te helpen, kan dat voor die ander ook vervelend worden.

Een ander voorbeeld. Iemand heeft het "route" talent. Zo iemand heeft zicht op welke route iemand anders of een organisatie moet nemen om de juiste weg in te slaan. Een heel mooi talent in een organisatie die de weg kwijt is of niet meer weet welke kant het op moet. Maar iemand met routetalent op de verkeerde plek, kan al heel snel als eigenwijs worden bestempeld. Deze mensen werken graag alleen en hebben een goed idee over hoe het moet. Maar ja, in een hiƫrarchische omgeving met een sterke leidinggevende zal zo'n talent niet zo snel naar boven komen en zal de getalenteerde persoon als lastig, eigenwijs, eigenzinnig worden bestempeld.

Talent inzetten moet dus ook gepaard gaan met de juiste plek vinden om dat talent op de goede manier te gebruiken. Daarvoor is ook nodig dat de organisatie oog heeft voor het talent van zijn medewerkers. Dit geldt natuurlijk net zo zeer voor vrijwilligersorganisaties. Voor die organisaties is het overigens lastiger om talent goed in te zetten dat leidinggevend is, zelf de route wil bepalen of pionierend is. Vraag aan dat soort organisaties is om plekken te creƫren die ruimte geeft aan mensen met dat soort talent.

Dat betekent ook dat je moet open staan voor verrassingen. Soms zie je namelijk niet aan het uiterlijk af welk talent iemand heeft. Ik heb enkele mensen gecoacht met leidinggevende talenten. De eerste reactie: grote ogen en ongeloof. Ik? Leidinggevend? Nee, joh! Maar toen we er verder over doorpraatten, kwamen er situaties naar boven die inderdaad bevestigden dat zij wel degelijk dit talent bezaten.

Kijk, dan heb je latent wel dergelijk talent in je. Maar dan moet je het wel kunnen ontwikkelen. Dat vraagt bereidheid van de talentvolle persoon. Maar ook dat hij of zij op zoek gaat naar ervaring om het in de praktijk met vallen en opstaan te leren.

Talent. Je hebt het. Het kan een vreugde voor je zijn. Je kunt ervan genieten als je het daadwerkelijk kunt gaan inzetten. Maar als je op de verkeerde plek zit, kan je talent zich tegen je keren. Word je als vervelend en lastig ervaren. Dus: zoek en vind je talent en de plek die daarbij hoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten